BUSINESS INNOVATION

always-on content campagne voor Salesforce

De campagne

Doelstelling

De vraag van Salesforce: hoe kunnen we de brand awareness en het engagement verhogen en de vier kernwaardes (equality, trust, innovation en customer success) toelichten? Hoe helpen we ondernemingen verder en trekken we zelf IT-talent aan? Kortom: hoe laten we de vele gezichten van Salesforce zien?

Oplossing

BI Studios ontwikkelde een campagne met als basis een serie artikelen waarin we Salesforce neerzetten als thoughtleader op het gebied van 'Business innovation'. Binnen de thema's groei, relevant blijven en empowerment gingen we dieper in op wat Salesforce te bieden heeft.

In visueel en journalistiek sterke verhalen vertelden we over hoe de bekendste ondernemingen van Nederland (onder andere Havenbedrijf Rotterdam, Takeaway, Vonq, BALR) groeien en relevant blijven. Telkens maakten we een natuurlijke koppeling naar hoe Salesforce hen daarbij helpt.

We gaven antwoord op vragen als: bestaat er zoiets als té snel groeien? Hoe ga je de concurrentie aan? Hoe dicht je de salariskloof? Hoe is het in Nederland gesteld met de war for talent? Hoe wil Takeaway andere ondernemingen laten groeien? Hoe groei je uit tot een unicorn?

Resultaat

Brand engagement KPI over delivered met 321%

Klik op de afbeelding om naar alle artikelen te gaan.

Klik op de afbeelding om naar alle artikelen te gaan.

Resultaat

De contenthub vormde de centrale plek waar alle twaalf verhalen samenkomen. Altijd opvraagbaar en daardoor ook op de lange termijn SEO-sterk. De content en de hub werden aangejaagd via de verschillende kanalen van Business Insider en native advertising.

Via een branded widget zorgden we ook voor meer aandacht voor het blog van Salesforce zelf. In totaal genereerden we 2700 leads naar deze externe verhalen.

De twaalf verhalen van BI Studios voor Salesforce over delivered op de brand engagement KPI met 321 procent. Het bewijs dat we zowel waarde voor Salesforce als voor de Business Insider-lezer hebben kunnen genereren.

Bekijk hier alle content