Energie-efficiënt rijden door aerodynamisch design: deze auto is het summum van elektrisch rijden

Hyundai heeft met de IONIQ 6 een snelle, hyperefficiënte sedan op de markt gebracht. De nieuwe auto maakt het verschil op de weg met een rijbereik tot 614 kilometer, verder dan ooit tevoren.

De eerste indruk telt. En deze elegante sedan-coupé ziet er niet alleen knap uit, maar beschikt ook over een overtuigende mix van controle en prestaties. Met de IONIQ 5 heeft Hyundai al een opvallende auto op de markt gebracht die qua techniek veel te bieden heeft. De volledig elektrische IONIQ 6, het tweede model in de IONIQ-reeks, scoort minstens zoveel punten.

De auto is verkrijgbaar met achterwielaandrijving en 111 kW (151 pk) of 168 kW (229 pk), maar ook met vierwielaandrijving met twee elektromotoren en een vermogen van 239 kW (325 pk). De batterij van 77 kWh kan tot 614 kilometer afleggen.

De sedan biedt bovendien het voordeel dat het bijzonder snel weet op te laden. Aan een snellader kun je ultrasnel tot 100 extra kilometers laden in maar 5 minuten. Die grote actieradius komt niet alleen door de grote batterij, maar ook door het zeer gestroomlijnde design van de IONIQ 6. Dankzij de aerodynamica en gladde vorm heeft de auto een superlaag weerstandscoëfficient van slechts 0,219. In gewone mensentaal betekent dit dat het hiermee de meest energie-efficiënte EV is in zijn klasse.

Dit wordt verder geholpen door het gebruik van onder meer een lage neus, actieve luchtkleppen aan de voorkant, een achterzijde die optimaal afloopt om zo de rijwind beter van het koetswerk te scheiden en optionele slanke digitale zijspiegels. Alles om de luchtstroom rondom de auto zo optimaal mogelijk te krijgen.

Item 1 of 3

Duurzaamheid

De IONIQ 6 heeft een meer traditionele middenconsole, die tijdens het snelladen onderweg heel handig als laptopplatform kan dienen om nog even wat te werken en mails te beantwoorden. Twee 12-inch displays voegen zich bij het interieur, dat is ontworpen met het oog op duurzaamheid.

Het beschikt daarom over stoelen uit eco-leer of gerecyclede PET-flessen, een dashboard van biomateriaal, een hemelbekleding van bio-PET-stof, bioverf afgeleid van plantaardige oliën en tapijten gemaakt van gerecyclede visnetten.

De IONIQ 6 biedt software-updates ‘over the air’ aan, het eerste model waar je dat als bestuurder zelf kunt doen, zodat je altijd over de laatste updates beschikt. Wat extra kleur nodig tijdens het rijden? Hiervoor gebruik je de sympathieke Dual Color Ambient Lighting met twee zones, zes vooraf ingestelde thema's en wel 64 kleuropties; boven en onder.

De zakelijke rijder rijdt de IONIQ 6 voor een operational lease vanaf €469 per maand en een netto maandelijkse bijtelling vanaf €248. Voor de privérijder is de IONIQ 6 er vanaf €45.895, waar je nu nog kunt profiteren van €2.950 SEPP-subsidie bij aanschaf.


Mijlpaal

De volledig elektrische en gestroomlijnde IONIQ 6 maakt het bezit van een elektrische auto toegankelijk voor een groter publiek. De tweede toevoeging aan Hyundai’s IONIQ-assortiment, losjes gebaseerd op het Prophecy EV Concept uit 2020, is een mijlpaal in een steeds meer geëlektrificeerde toekomst. En bevestigt nogmaals Hyundai’s positie in de top van de EV-markt.

Rij de IONIQ 6 en ga voor stijlvol, efficiënt én iconisch. Meer informatie over de Hyundai IONIQ 6 vind je hier.