Welkom bij World Class: Laat alle vijf je zintuigen prikkelen bij Singapore Airlines - van super comfortabele stoelen tot gourmet gerechten

Of je nu op zakenreis gaat of met een vliegreis het begin van je vakantie inluidt, je wil niet dat je vlucht een noodzakelijk kwaad is om op je bestemming aan te komen. Met de meest bekroonde luchtvaartmaatschappij ter wereld, Singapore Airlines, is dat zeker niet het geval. Van de moderne vliegtuigen tot de service van wereldklasse, dit is hoe Singapore Airlines alle vijf je zintuigen prikkelt en je reis naar een hoger niveau tilt.

Because while First Class is something you can buy,
World Class is everything we do.”

Item 1 of 3

Tast: Voel je de hele reis comfortabel, of je nu in Economy Class of Business Class reist

Al op het vliegveld kom je aan comfort niets tekort als je met Singapore Airlines reist. Alle in aanmerking komende passagiers hebben toegang tot lounges op alle Singapore Airlines bestemmingen wereldwijd. In Amsterdam mag je bijvoorbeeld neerploffen in de Swissport Aspire Partner Lounge én reizigers met toegang mogen ook nog eens een gast uitnodigen die op dezelfde vlucht vertrekt.

En als je naar Singapore vliegt of een lange overstap hebt op Changi Airport, dan kun je genieten van de geheel geüpdatete SilverKris Lounge. Singapore Airlines heeft 50 miljoen dollar geïnvesteerd in het nieuwe design van de lounge, die nu nog betere live cooking stations, productiviteitszones en rustruimtes, evenals verbeterde douche- en toiletfaciliteiten bezit.

In het vliegtuig zelf staat in elke klasse het comfort voorop. In Economy Class vind je bij Singapore Airlines in de meest vliegtuigen geen tien, maar maar negen stoelen in een rij. Daarnaast zijn de zitplaatsen zo ontworpen dat ze je meer persoonlijke ruimte geven, zelfs als de stoel voor je in de ligstand staat. 

De extra brede stoelen van zacht leer in de Premium Economy Class bieden je zelfs de ruimte om je echt uit te strekken met een ingebouwde kuit- en voetsteun en extra beenruimte. Elke stoel heeft ook twee USB-poorten zodat je nooit met een lege telefoon- of laptopbatterij op bestemming aankomt.

Wil je rustig werken en zelfs wat extra uurtjes slaap pakken voor je op bestemming meteen aan de slag moet? In de Business Class stoelen zit je niet alleen afgeschermd van andere passagiers, maar vouwt je stoel ook nog eens uit tot een platliggend bed.

En voor wie van zijn vlucht echt een mini-vakantie wil maken, kan bij Singapore Airlines op geselecteerde vluchten kiezen voor First Class of zelfs een heuse suite in de Airbus A380 vliegtuigen. De Suites zijn uitgerust met een een- of tweepersoonsbed, een comfortabele stoel die in ligstand kan, een privé-badkamer en met leer beklede compartimenten, waarin je je bagage kan opbergen.

Wist je trouwens dat de meeste vliegtuigen in de vloot van Singapore Airlines zijn uitgerust met WiFi? Zo geniet je tijdens je vlucht niet alleen van een comfortabele zitplek en topentertainment, maar kan je ook de gehele vlucht connected blijven. Reis je in Suites, First Class of Business Class? Dan kom je zelfs in aanmerking voor gratis WiFi aan boord.

De SilverKris Lounge op Singapore Changi Airport

De SilverKris Lounge op Singapore Changi Airport

Singapore Airlines' Economy Class

Singapore Airlines' Economy Class

Extra ruime stoelen in de Premium Economy Class van Singapore Airlines

Extra ruime stoelen in de Premium Economy Class van Singapore Airlines

Singapore Airlines' Business Class

Singapore Airlines' Business Class

Echt comfortabel reizen doe je in de Suites van Singapore Airlines

Echt comfortabel reizen doe je in de Suites van Singapore Airlines

Reuk: Het ruiken van het eerste vleugje Batik Flora, Singapore Airlines’ bekende geur, voelt als thuiskomen

Batik Flora, de kenmerkende, nieuwe geur van Singapore Airlines, is een mengeling van zes inheemse bloemen uit Singapore, die ook op de uniformen van de crew prijken. De combinatie van Simpoh Lak, White Kopsia, Aquatic Ginger, Common Dianella, Utania Nervosa en Seashore Purslane brengen je tot rust en laten je genieten van je reis. 

Voor wie Suites, First Class of Business Class reist, is de Batik Flora geur ook terug te vinden in de producten in de vegan leren amenity kit van de luchtvaartmaatschappij, die een lipbalsem, een handcrème en een facial mist bevat. 

Smaak: Kies uit een van de gourmet gerechten ontworpen door gerenommeerde, internationale chefs 

Gegrilde ossenhaas met groene peperkorrelsaus, Indonesische rendang of gebakken scharrelkipfilet met saffraan en ratatouille. Bij Singapore Airlines kies je als First-, Business of Premium Economy Class-reiziger via de ‘Book the Cook’-optie tot 24 uur voor je vlucht uit een ruime selectie maaltijden. Gecreëerd door het Internationale Culinaire Panel van gerenommeerde, internationale chefs. 

Crew member Sandy Chng werkte jaren als chef in 's werelds top restaurants

Crew member Sandy Chng werkte jaren als chef in 's werelds top restaurants

Wist je dat de crews van de vliegtuigmaatschappij tijdens hun uitgebreide training ook speciale lessen krijgen over het eten en drinken aan boord om passagiers te helpen met hun menukeuzes? De lessen worden onder andere gegeven door leading steward Sandy Chng, die voordat hij bij Singapore Airlines aan de slag ging als kok werkte voor beroemde chefs zoals Gordon Ramsay, Joan Roca en Joel Robuchon. 

Op een Singapore Airlines vlucht bestel je niet zomaar een lekker wijntje bij je maaltijd, maar geeft de speciale air-sommelier je tips voor de best passende wijn bij jouw gerecht. “De air sommeliers worden hier 12 maanden voor getraind”, vertelt crew member en air sommelier, Daniel Brian Neo. “We krijgen tijdens deze training een rode en een witte wijn blind geserveerd en moeten vervolgens de kenmerken herkennen.” Geen wonder dus dat Singapore Airlines in 2022 de award voor luchtvaartmaatschappij met de beste wijnkaart in de wacht sleepte. 

Item 1 of 3

Gehoor: Leun lekker achterover in je stoel, ontspan en laat je meevoeren naar je bestemming op ‘The Sound of Singapore Airlines’

Niet alleen heeft Singapore Airlines’ entertainmentsysteem een gecureerde bibliotheek boordevol playlists, podcasts en natuurlijk series en films, maar hoor je bij het opstijgen en landen de voor de luchtvaartmaatschappij gecomponeerde ‘The Sound of Singapore Airlines’

De nummers zijn geïnspireerd op de inheemse bloemen die in de Batik Flower parfum te ruiken zijn en op het iconische batikmotief prijken. Het is een eerbetoon aan de rijke historie van Singapore en de luchtvaartmaatschappij, gecomponeerd door Rohan De Livera en gespeeld door het Budapest Symphonic Orchestra.

Zicht: De Singapore Airlines crew springen niet alleen in het oog door de bijzondere uniformen met batikmotief, maar kennen ook alle must sees op je bestemming

Geen standaard mantelpak, de stewardessen van Singapore Airlines stelen al sinds 1968 de show in hun kleurrijke traditionele sarong kebaya, ontworpen door Balmain en bewerkt met een kenmerkend batikmotief. De iconische print is dit jaar in een nieuw jasjes gestoken en verrijkt met tien inheemse bloemen uit Singapore. Ondanks dat de stewardessen gewoon hun traditionele sarong blijven dragen, is het nieuwe motief wel terug te vinden in de producten en merchandise aan boord en in de SilverKris Lounge.

Dat er bij Singapore Airlines over elk detail ontzettend goed wordt nagedacht, is niet alleen terug te zien in de uniformen, maar ook in de servicegerichtheid van de crew. Niets is te veel als het gaat om het bieden van de beste reiservaring voor passagiers, de crew staat altijd klaar om een helpende hand te bieden of vragen te beantwoorden.

Laat je eens door de ervaren crew inspireren door hen naar reistips te vragen op weg naar je bestemming. Ze zullen je niet alleen kunnen vertellen of de absolute must sees, maar ook inzicht geven in de lokale gebruiken en cultuur. Zo voel je je als passagier altijd comfortabel en op je gemak als je je reis met Singapore Airlines begint. 

Boek ook jouw World Class ervaring met Singapore Airlines.