Metaverse biedt enorme kansen voor crypto: dit is het en zo beleg je er in

LiteBit & Business Insider Nederland

Heb je ooit naast concertkaartjes van jouw favoriete artiest gegrepen? Of zou je graag een fysieke vergadering willen bijwonen, in plaats van het voeren van een videocall? Metaverse zou de oplossing kunnen zijn.

De metaverse is een virtuele 3D-wereld waarin gebruikers kunnen interageren en communiceren met elkaar. Deze wereld betreed je echter niet via een computerscherm. In plaats daarvan gebruik je een virtual reality bril. Het enige dat je voor de rest nog nodig hebt, is een internetverbinding.

Wanneer je eenmaal deze bril hebt opgezet, waan je jezelf in een totaal andere wereld. Zo kun je bijvoorbeeld naar een ander land toe, een concert bijwonen, nieuwe mensen ontmoeten of naar feestjes gaan.

In 2021 kreeg de metaverse veel media-aandacht nadat Facebook’s CEO Mark Zuckerberg een naamswijziging van zijn bedrijf had aangekondigd. Facebook zou verder gaan onder de naam Meta, omdat het zich volledig wil gaan richten op het creëren van een eigen metaverse.

De naamswijziging resulteerde niet alleen in extra media-aandacht voor de metaverse. Er waren namelijk verschillende cryptocurrencies die in korte tijd na de aankondiging in waarde stegen. De metaverse is namelijk nauw verbonden met blockchain en cryptocurrency.

Er zijn verschillende cryptoprojecten die een eigen metaverse ontwikkelen. Bij hen draait deze virtuele wereld op de blockchain. Dit zorgt ervoor dat een integratie van NFT’s (non-fungible tokens) en play-to-earn gaming in de metaversie mogelijk is. Een perfecte mix!

Mark Zuckerberg gaf ons vorige maand al een impressie van de Metaverse.

Mark Zuckerberg gaf ons vorige maand al een impressie van de Metaverse.

Gebruikers kunnen in een metaverse namelijk niet alleen met elkaar vergaderen of feestjes vieren. Het draait nu nog vaak om het spelen van een game. In deze games kunnen gebruikers bijvoorbeeld voorwerpen verzamelen, zoals een kledingstuk of gereedschap.

Deze voorwerpen worden als NFT opgeslagen op de blockchain. Dit betekent dat de voorwerpen daadwerkelijk eigendom zijn van de speler die de NFT in zijn crypto wallet bewaart.

Geld verdienen door het spelen van een game wordt met de metaverse naar een heel ander niveau getild. Spelers van metaverse-games kunnen NFT’s ontvangen door simpelweg het spel te spelen, ze te ruilen tegen andere NFT’s, of door ze, net zoals iedere andere cryptocurrency, te kopen.

De verkoop gebeurt op speciale marktplaatsen. In het verleden zijn er al meerdere spelers geweest die hun in-game bezittingen voor miljoenen euro’s hebben verkocht. Dit geeft maar eens aan hoeveel geld er nu al in metaverse-games rondgaat.

Dit zijn de belangrijkste metaverse cryptoprojecten

Investeren in de metaverse kan niet alleen door een game te spelen. In plaats daarvan kun je ook verschillende metaverse cryptocurrencies kopen. Dit zijn munten van cryptoprojecten die een eigen metaverse hebben ontwikkeld.

Decentraland

Altijd al eigenaar van een stuk grond willen zijn? In Decentraland kan het. Gebruikers hebben de mogelijkheid om een stuk land te kopen, waar ze vervolgens alles mee kunnen doen. Het is te vergelijken met het populaire spel Minecraft.

Op deze grond kunnen spelers allerlei creaties bouwen. Het is ook mogelijk om een stuk grond te verkopen voor MANA-tokens. Dit is het native token van Decentraland en te verhandelen via LiteBit.

Het zijn tegenwoordig ook de grote bedrijven die al een stuk grond hebben gekocht in Decentraland. Hiermee zorgen ze voor extra naamsbekendheid.

Axie Infinity

Het op Pokémon geïnspireerde Axie Infinity laat spelers een eigen diertje, genaamd Axies, grootbrengen. Iedere Axie is als NFT opgeslagen op de blockchain en gekoppeld aan zijn eigenaar. Door je Axie te fokken kun je nieuwe diertjes ontvangen. Omdat iedere Axie speciale eigenschappen heeft, is het ene diertje meer waard dan de andere. Voor de verkoop van een Axie ontvang je het native token van Axie Infinity, genaamd AXS.

The Sandbox

Net als Decentraland is The Sandbox een virtuele wereld waarin gebruikers een stuk grond kunnen bezitten. Op deze grond hebben spelers de mogelijkheid om allerlei creaties te maken. Deze creaties worden opgeslagen als NFT, welke spelers vervolgens kunnen doorverkopen op speciale marktplaatsen. Hier verdienen ze SAND-tokens mee, wat het native token van The Sandbox is.

Het is al mogelijk om in bovenstaande metaverse-projecten te investeren door hun tokens te kopen. Je hoeft het spel dan niet te spelen om toch te kunnen profiteren van de mogelijke groei die een project kan doormaken.

Litebit

LiteBit is een van de crypto platformen waar je deze tokens snel en op een veilige manier kunt kopen. Bekijk hier bijvoorbeeld de koers van MANA.

Beter Beleggen is een reeks beleggingsartikelen van Business Insider, die erop is gericht om je voor te bereiden op je financiële toekomst. Aan de hand van op elkaar aansluitende artikelen nemen we je mee van de basis tot de beurs. Beter Beleggen wordt mede mogelijk gemaakt door LiteBit.