Vier vragen die ambitieuze professionals zich stellen en hoe je daar met een goede coach de antwoorden op vindt

Iedere carrière is anders en toch lopen we vaak tegen dezelfde uitdagingen aan. Ga je voor die nieuwe werkplek, of groei je liever door waar je zit? Kies je sowieso voor het beste pakket arbeidsvoorwaarden of ga je voor een baan waar voldoening belangrijker is dan het salaris? Sharon Heffels coacht professionals bij Yacht in het maken van deze keuzes. 

Zelf was Sharon Heffels (31) altijd al heel bewust bezig met het richting geven aan haar carrière. Na haar studie was ze bij Randstad gaan werken. “Leuk werk, maar na een paar jaar merkte ik dat ik in een andere sector wilde bemiddelen. In de uitzendbranche werk je in hele korte cycli: je plaatst iemand en daarna zit je opdracht erop. Ik zocht meer verdieping en wilde dat vinden in het bemiddelen van hoger opgeleiden. Daarom ben ik bij Yacht gaan werken, zodat ik mensen meer inhoudelijk kan begeleiden.”

Inmiddels is ze commercieel manager finance voor Zuidoost-Nederland. Ze stuurt het sales- en recruitmentteam aan en is daarnaast op hr-niveau verantwoordelijk voor alle (interim) finance professionals die Yacht in haar regio in dienst heeft. “Ik coach en challenge hen op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Iedere zes weken bespreek ik met hen waar ze staan, waar ze naartoe willen en hoe ze daar kunnen komen.”

Deze interim professionals zijn allemaal hoogopgeleid (hbo+) maar voor de rest werkt Heffels met heel uiteenlopende mensen. “Van twintigers die net hun eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten tot vijftigers die meer verdieping zoeken.” Maar hoe ze ook van elkaar verschillen, ze lopen wel vaak tegen dezelfde uitdagingen aan.

Zo maak je bewuste keuzes in je carrière

Vier veelvoorkomende vragen die Sharon van professionals krijgt:

1. Wat wil ik eigenlijk?
Het is opvallend hoeveel mensen niet weten wat ze willen in hun carrière. Het belangrijkste advies dat Heffels dan heeft: maak een stap ergens naartoe, geen stap ergens vandaan. “Dat betekent concreet dat we samen gaan kijken naar wat hen aan hun huidige functie bevalt en hoe ze daarop voort kunnen bouwen. Het is fijn als je organisatie de ruimte biedt om dat te onderzoeken en je de vrijheid krijgt om te proeven van verschillende functies bij verschillende bedrijven. Bij Yacht is dat natuurlijk bij uitstek goed geregeld. We peilen telkens: waar sta je in je kracht, welke facetten maken dat een baan bij je past – ver voorbij de platte functieomschrijving. Zo leer je steeds beter wat je wil en waar je naartoe wil groeien.”

2. Ik weet wel wat ik wil, maar hoe kom ik daar?
Sommige mensen hebben al prima voor ogen wat hun doel is, maar weten alleen niet hoe ze daar moeten komen. Heffels: “Ik raad iedereen aan: staar je niet blind op de (langetermijn) toekomst. Dromen is prima. Ik droomde zelf tien jaar geleden ook al van deze functie. Maar blijf wendbaar op de weg erheen. Maak het klein, zet tussenstapjes, kijk hoe het nú voelt en wat je nu nodig hebt. Als je dat consequent uitbouwt, kom je vanzelf wel waar je moet zijn. Geef je ambities de kans om met je mee te bewegen; dromen kunnen tenslotte veranderen.”

3. Wat zijn mijn kwaliteiten?
Zelfkennis is een van de meest waardevolle zaken die je opdoet tijdens het bewandelen van je carrièrepad. Heffels: “Niet iedereen weet zelf precies wat ze te bieden hebben. Mijn advies hier luidt altijd: doe het niet alleen. Ga in gesprek met je leidinggevende of een coach om goed te achterhalen wat jij als mens te bieden hebt en welke skills je nog verder moet ontwikkelen. Soms overschatten mensen zichzelf. Dan vinden ze zelf dat ze klaar zijn voor een bepaalde functie, maar dat is niet wat we in de praktijk terugzien. En andersom komt net zo goed voor: dat iemand nog wat onzeker is, terwijl ze die sprong in het diepe echt wel kunnen wagen.”

Verder adviseert ze niet alleen naar hard skills, maar juist ook naar soft skills te kijken. “Veel professionals focussen zich op diploma’s en werkervaring en redeneren vanuit daar wat hun next step zou moeten zijn. Maar daarmee ga je voorbij aan de kwaliteiten die nu zo belangrijk zijn in de huidige, dynamische arbeidsmarkt. Ben jij in staat om in een organisatie stakeholders goed te managen? Kun je draagvlak creëren voor verandering, ben je overtuigend? Analyseer dat bij jezelf. Als je daar niet uitkomt, is een steviger coachingstraject misschien nodig. Ook op dat vlak kan Yacht faciliteren in je loopbaan. In de gesprekken die wij voeren met professionals gaan we namelijk op zoek naar dit soort skills die je al in huis hebt, maar je je misschien nog niet eens bewust van was.”

4. Ga ik voor het geld of volg ik mijn hart?
Een klassieke vraag, maar daarom niet minder belangrijk: kies je voor de baan die je het meeste geld oplevert, of die je de meeste voldoening of kansen op ontwikkeling brengt? “Ik krijg natuurlijk wel vaker vragen van mensen die graag willen groeien in salaris en hoe ze dat kunnen realiseren. Het is prima om je waarde op de arbeidsmarkt te onderzoeken, maar ook hier geldt: staar je er niet op blind. Wat je wil, is een duurzame carrière ontwikkelen, waarin je consistent stappen zet met een mooie opwaartse trend, terwijl je focust op wat bij jouw kwaliteiten en wensen past. Het gevaar van een gouden kooi ligt op de loer: dat je weg wil, maar nergens zo’n goed salaris kunt krijgen als dat je nu hebt. Dan moet je de ballen hebben om te zeggen: ik ga iets anders doen en accepteer dat ik minder ga verdienen. Dat is de balans: kies voor duurzame groei, zowel inhoudelijk als qua arbeidsvoorwaarden.”

Ben jij op zoek naar een werkomgeving waarin je zowel je hard skills als je soft skills kunt ontwikkelen en waarin je op een bewuste, inhoudelijke manier aan je carrière verder kunt bouwen? Kijk dan eens bij yacht.nl.