Better Session: Futureproof pensioen

Aan de slag met jouw pensioenstrategie

Donderdag 30 november | Live op businessinsider.nl
16:00 - 17:00 uur

Aan de slag met jouw pensioenstrategie

De nieuwe Pensioenwet is eindelijk akkoord. Wat betekent dat?

Met de Wet toekomst pensioenen wordt het pensioenstelsel duidelijker en persoonlijker. Iedereen die pensioen opbouwt, krijgt een eigen pensioenpot. Bovendien wordt er meer verantwoordelijkheid bij werkgever én werknemers gelegd. Dit is dus het moment om in actie te komen en strategische beslissingen te nemen met betrekking tot het nieuwe pensioen.

Hoeveel pensioen is genoeg? Hoeveel risico ben je bereid te nemen? Wat zijn de voor- en nadelen van verschillende keuzes en hoe werkt dat  invaren precies?

Business Insider organiseert met Aegon hét online event over de pensioenhervorming. Dit event geeft inzicht in welke mogelijkheden er zijn en wat jij vandaag kunt doen voor een goed pensioen later. Na afloop heb je de tools in handen om jouw optimale pensioenstrategie te bepalen.

Tijdens dit event beantwoorden dé pensioenexperts jouw belangrijkste vragen over het nieuwe pensioenstelsel. Zij geven jou praktische tips en tools in handen zodat jij zelf aan de slag kunt met jouw pensioen. Bekijk vandaag nog mijnpensioenoverzicht.nl, zodat jij op 30 november weet aan welke knoppen je kunt draaien.

Meld je nu gratis aan voor de live-uitzending op en stel live je vragen*.

*Als je je aanmeldt, krijg je vlak voor het event een link naar de livestream met chatfunctie in je mail. Kun je niet kijken op dit tijdstip? Meld je dan toch aan. Je ontvangt na afloop een link om de uitzending terug te kijken.

Inschrijven

Programma

Dagvoorzitter Joost Hoebink neemt ons mee aan de hand van onderstaand programma.

- Wat houdt het nieuwe pensioenstelsel in?
- Wat betekent het nieuwe stelsel voor jou als werknemer (en werkgever?)
- Welke stappen moet je vandaag zetten voor een goed pensioen later?
- Welke tools kun je inzetten om jouw pensioenstrategie te bepalen?

Bij elk onderdeel kun je vragen stellen via de chat.

Experts

Business Insider Better Session:
Aan de slag met jouw pensioenstrategie
Donderdag 30 november - 16:00 uur
Live op businessinsider.nl

Ontmoet de experts:

Michael Visser
Pensioenexpert Nibud

Michael werkt sinds 2020 bij het Nibud. Daarnaast is hij zelfstandig ondernemer via Pensioen GeMi en verbonden aan Tilburg University. Michael maakte zich in een vroeg stadium sterk voor een pensioenregister in Nederland (www.mijnpensioenoverzicht.nl) en is de bedenker van de Pensioenschijf-van-vijf. Recent heeft hij het Geldplan Bijna pensioen gelanceerd, een wegwijzer voor werknemers met hun pensioen in zicht. Met zijn tools wordt een overzichtelijk en futureproof pensioen een stuk eenvoudiger.

Mireille de Ridder
Pensioenconsulent PMT

Mireille is sinds 2006 werkzaam bij Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT). Met haar jarenlange expertise als pensioenconsulent geeft zij helder inzicht aan deelnemers en werkgevers over de pensioenregeling en aanverwante zaken. Deze betreffen bijvoorbeeld aanvullende CAO-afspraken zoals RVU en generatiepact, maar ook arbeidsongeschiktheid, echtscheiding en overlijden. “In een persoonlijk gesprek maak ik berekeningen op maat. Dit alles helpt deelnemers de juiste keuzes te maken op weg naar hun pensioen.”

Marianne de Boer
CEO Aegon Cappital

Marianne is sinds 2021 CEO bij Aegon Cappital. Als enige PPI in Nederland voert Aegon Cappital al hun pensioenen al uit volgens de nieuwe Pensioenwet.  Als absolute voorloper en eindverantwoordelijke is Marianne als geen ander in staat te vertellen wat zij belangrijk vinden, wat hun resultaten zijn en deelnemers te activeren. Klantgericht werken staat hoog in het vaandel. “Werknemers, werkgevers en adviseurs moeten altijd voelen dat de deur voor hen openstaat. Dat is elke dag opnieuw mijn uitgangspunt.”