Dit zijn de meestvoorkomende IT-frustraties op kantoor (en hoe je ze kunt oplossen)

Beschikken over het juiste talent is voor iedere organisatie van belang. Wie dit talent met succes heeft aangetrokken, wil medewerkers dan ook graag behouden. Digitale frustraties kunnen de werknemerservaring echter aanzienlijk aantasten. In dit artikel identificeren we vier veelvoorkomende frustratiebronnen, en reiken een aantal oplossingen aan waarmee je deze frustraties kunt wegnemen.

Nieuwe ontwikkelingen in het IT-landschap bieden allerlei kansen, waarop je als organisatie adequaat wilt inspelen. Door het wegnemen van frustratiebronnen versterk je de tevredenheid van werknemers, verklein je de kans dat zij op zoek gaan naar een andere werkgever en bescherm je dan ook waardevolle kennis en vaardigheden die binnen je organisatie aanwezig zijn.

In dit artikel belichten we drie veelvoorkomende frustratiebronnen - en de oplossingen waarmee je deze uitdagingen het hoofd kan bieden.

#1 De juiste technologie ontbreekt

Wie zijn werk optimaal wil uitvoeren, heeft hiervoor de juiste technologie nodig. Het ontbreken hiervan tast niet alleen de productiviteit aan, maar kan ook een belangrijke frustratiebron zijn.

Samenwerken met collega’s vraagt om besprekingen en vergaderingen. Bijvoorbeeld om van gedachte te wisselen, ideeën aan elkaar voor te leggen of samenwerking te stroomlijnen. Doordat werknemers ook remote kunnen werken zijn collega’s steeds vaker niet fysiek op dezelfde locatie aanwezig, wat tot frustratie kan leiden. Poly videoconferentie-oplossingen zorgen voor een optimale vergaderervaring, ongeacht of werknemers fysiek op locatie aanwezig zijn of remote inbellen. Zo voorkom je frustratie en faciliteer je een optimale samenwerking.

Item 1 of 4

#2 Werknemers willen AI lokaal kunnen gebruiken

Een ontwikkeling waarmee veel werknemers willen experimenteren en aan de slag willen is kunstmatige intelligentie (AI). De technologie is inmiddels in allerlei vormen beschikbaar, onder meer als generatieve AI. De technologie draait in veel gevallen in de cloud gehost, wat frustraties kan opleveren. Bijvoorbeeld indien AI-tools traag reageren, internet niet optimaal beschikbaar is of je informatie niet naar de cloud wil uploaden. Met de juiste oplossingen neem je deze frustraties weg.

De juiste hardware maakt het bijvoorbeeld mogelijk om lokaal veeleisende AI-toepassingen te draaien. Zo zijn de nieuwste laptops van HP voorzien van een neural processing unit (NPU), een gespecialiseerde processor die specifiek is ontworpen voor het uitvoeren van machine learning-algoritmes. De NPU’s maken prestaties tot 60 Tera Operations per Second (TOPS) mogelijk, wat het lokaal draaien van AI-modellen mogelijk maakt.

Tegelijkertijd kan AI-technologie de ervaring van gebruikers optimaliseren. Bijvoorbeeld door het volledig afstemmen van de werking van hun laptop op hun persoonlijke werkwijze, voorkeuren en behoeften. Zo presteren werknemers beter en kunnen zij meer doen in minder tijd. Een voorbeeld is de HP AI Companion, een handige AI-tool die enerzijds het apparaat van werknemers optimaliseert voor productiviteit en anderzijds AI-tools lokaal beschikbaar maakt. De HP AI Companion is onder meer beschikbaar op de HP OmniBook X AI PC en HP EliteBook Ultra AI PC.

Haal overal het beste uit je team. Wil je meer tools bekijken om je team efficiënt en productief te laten samenwerken? Kijk dan op de website van HP.

#3 Dynamische werkomgevingen leveren uitdagingen op

Remote werken biedt grote voordelen, maar zorgt tegelijkertijd voor een dynamische werkomgeving die niet altijd optimaal is ingericht voor werk. Dit brengt nieuwe uitdagingen en frustraties met zich mee. Met de juiste oplossingen neem je deze weg en zorg je dat werknemers op iedere locatie optimaal aan de slag kunnen.

Medewerkers moeten bijvoorbeeld met allerlei gevoelige gegevens werken, die je wilt afschermen voor de buitenwereld. Dit kan buiten kantoor een uitdaging zijn. Technologie als HP Sure View biedt uitkomst en voorkomt dat onbevoegden kunnen meekijken. De functionaliteit - verwerkt in diverse laptops van HP - maakt het moeilijker om vanaf de zijkanten op het computerscherm te kijken. De functie is met een druk op de knop inschakelbaar. Zo weet je zeker dat onbevoegden geen zicht hebben op gevoelige informatie.

 Ook achtergrondgeluiden kunnen een belangrijke bron van afleiding en frustratie vormen. Dit kunnen geluiden van bedrijfsactiviteiten zijn, maar bijvoorbeeld ook pratende mensen in een gedeelde werkomgeving of huiselijke geluiden voor thuiswerkers. AI-ruisonderdrukking - beschikbaar op diverse producten van HP - biedt uitkomst en filtert op effectieve wijze ongewenste achtergeluiden weg. Zo zijn je werknemers optimaal productief en neem je een belangrijke frustratiebron weg.

#4 Complexe bedrijfsstructuur

Veel bedrijven kennen vandaag de dag een complexe structuur. Zo werken werknemers vanaf allerlei locaties, wat zowel op kantoor, thuis, onderweg of bij een klant kan zijn. De complexiteit die dit met zich meebrengt kan een belangrijke bron van frustratie zijn.

 Zo zijn werknemers regelmatig niet fysiek op dezelfde locatie aanwezig, wat samenwerken, even snel overleggen of vergaderen een uitdaging maakt. Videovergaderingen bieden uitkomst, maar zijn zonder de juiste technologie niet ideaal. Zo zijn vaak lang niet altijd alle deelnemers optimaal in beeld. Een oplossing als Poly DirectorAI People Framing van HP biedt uitkomst en zorgt met behulp van AI dat alle deelnemers altijd optimaal zichtbaar zijn, wat de vergaderervaring verbetert.

De mogelijkheid om op iedere gewenste locatie te kunnen werken biedt grote voordelen, maar brengt ook risico’s met zich mee. Zo bevatten laptops van werknemers vaak gevoelige gegevens, bijvoorbeeld over klanten of het eigen bedrijf. Je wilt koste wat het kost voorkomen dat deze gegevens in handen vallen van onbevoegden, wat zowel financiële als imagoschade tot gevolg kan hebben. Een oplossing als HP Protect + Trace biedt uitkomst en zorgt dat je altijd de controle houdt over laptops van personeel, zelfs als deze onverhoopt kwijtraken of gestolen worden. Zo kan je op afstand laptops vergrendelen, volgen en lokaliseren, zelfs indien apparaten zijn uitgeschakeld.

Haal overal het beste uit je team. Wil je meer tools bekijken om je team efficiënt en productief te laten samenwerken? Kijk dan op de website van HP.