Succesvol hybride werken: zó vind je de juiste balans tussen kantoor en thuis

Werken waar en wanneer je wilt, klinkt ideaal, maar voor bedrijven brengt het ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe ga je daarmee om als organisatie en hoe vind je de juiste balans tussen op kantoor werken en thuis? Hybride werk-expert Maartje Wolff geeft tips.

Minder reistijd, minder files of overvolle treinen, een betere werk-privébalans en betere concentratie; voor veel werknemers is het meteen duidelijk wat de voordelen van hybride werken zijn. Bovendien voelen werknemers meer autonomie als ze deels thuis kunnen werken en dat is een van de factoren voor werkgeluk. 

Ook voor werkgevers is hybride werken aanlokkelijk. Gelukkigere werknemers betekent immers minder verzuim en betere prestaties. Ook kan er wellicht bezuinigd worden op de hoeveelheid kantoorruimte.

Werken doe je samen

'Maar, net als bij helemaal thuis of helemaal op kantoor werken, zijn er bij hybride werken ook zaken waarover je moet nadenken', zegt Maartje Wolff, mede-eigenaar van Happy Office en schrijver van het boek Het Happy Office manifest. De vier pijlers van een positieve werkcultuur (2020).

"Een valkuil is bijvoorbeeld dat bij het vormgeven van het hybride werkbeleid alleen of vooral gekeken wordt naar hoeveel en hoe vaak iemand wil thuiswerken", legt Wolff uit. Stel je werkt vandaag thuis, omdat jij je moet kunnen concentreren. Sta je er dan bij stil dat iemand jou misschien nodig heeft op kantoor? Wiens belang gaat voor? Soms vergeten we volgens Wolff dat werken iets is wat we samen moeten doen.

Ze legt uit: "Het gaat er niet om wat het beste is voor iedere individuele medewerker maar voor het team, de afdeling en organisatie als geheel. Je moet het dus met elkaar hebben over wat iedereen van elkaar nodig heeft en hoe je met elkaar het beste resultaat behaalt."

Besef ook dat als je onvoldoende nadenkt over hoe je hybride werken vormgeeft, dat ten koste kan gaan van vernieuwing en innovatie. Wolff: "Veel nieuwe ideeën ontstaan door toeval, doordat je bijvoorbeeld even kletst met een collega bij de koffieautomaat of samen aan een project zit. Als je alleen maar aan je eigen doelen werkt, worden er niet meer 'per ongeluk' dingen uitgevonden. En oplossingen en vernieuwingen zijn belangrijk voor de toekomst van organisaties."

Verder draait werken natuurlijk om meer dan zo efficiënt mogelijk zijn en zoveel mogelijk output opleveren. Wolff: "Het gaat ook om netwerken, elkaar leren kennen, je verbonden voelen, elkaar coachen, helpen, dingen samen doen."

Slimme tools maken hybride werken makkelijker

Maar op afstand met elkaar connecten via een Teams call, voelt vaak toch onpersoonlijker dan elkaar in levende lijve op de werkvloer treffen. Al hoeft dat geen barrière te zijn. Door de juiste technologie en hardware in te zetten kan je ervoor zorgen dat collega’s die niet fysiek op kantoor zijn, toch net zo aanwezig en betrokken zijn als de rest. 

Met de end-to-end-oplossingen van HP Presence creëer je zowel op kantoor als thuis een betere manier om echt samen te werken. De speciaal gebouwde oplossing voor vergaderruimtes heeft AI-gestuurde audio en video van bioscoopniveau, zo is degene die aan het woord is altijd in beeld en goed te horen. Of zij nu thuis achter hun laptop zitten of naast je aan de vergadertafel. Zo maakt HP Presence hybride samenwerken efficiënter en leuker.

Bespreken, vastleggen, bijhouden

Volgens Wolff is het belangrijkste bij hybride werken dat je snapt dat het veel problemen op de werkvloer kan oplossen, maar ook weer nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. “Bespreek die uitdagingen met elkaar, benoem ze en leg vast hoe je ermee omgaat”, zegt ze. 

"Door het vast te leggen in een manifest, hand- of cultuurboek, fungeert het meteen als naslagwerk voor mensen. Zo is altijd duidelijk hoe in de organisatie wordt omgegaan met bepaalde vraagstukken. Blijf experimenten, want alleen door dingen te proberen, ontdek je wat het beste werkt voor het team. En zorg er dus ook voor dat iemand de informatie in het manifest up-to-date houdt."

Ontdek meer over efficiënt hybride werken op het HP Work Happy Event

Op 27 september gaat Maartje Wolff tijdens het HP Happy Work Event op Strandzuid, Amsterdam in gesprek met Mark Tigchelaar (Focus Academy) en Michiel Meyer (Workwize) over hoe hybride werk je
werkgeluk kan vergroten en met welke tools je altijd betrokken blijft.

Join us op 27 september van 15:15u tot 18:30u om onder genot van een drankje te netwerken en de mogelijkheden te ontdekken die het hybride werken bedrijven biedt.

Je kan zowel online als live bij het gesprek aanschuiven via onderstaande link:

Meld je hier aan