Het kantoor van de toekomst

We bevinden ons opnieuw in een transitie. Ditmaal van volledig thuiswerken naar een hybride vorm met dagen op kantoor. Want dat kantoor is toch een belangrijkere plek dan we misschien denken.

Samen sparren over ideeën voor de toekomst, die hand op elkaars schouder kunnen leggen als het even tegenzit en dat gevoel van verbroedering om met het hele team die goals te gaan bereiken.

Samenkomen geeft ons energie.

Laat het naar kantoor komen niet langer meer een moetje zijn, maar maak het die inspirerende plek die de productiviteit in de teams weer laat bruisen.

Ontdek hoe je het kantoor future-proof kan maken.

Breng je medewerkers weer samen

Foto: Organisatiepsycholoog Kilian Wawoe

Foto: Organisatiepsycholoog Kilian Wawoe

Met goede koffie krijg je je collega’s weer naar kantoor

Volgens organisatiepsycholoog Kilian Wawoe vind je in het kantoor van de toekomst geen relaxruimtes met pingpongtafels meer, maar vindt de informatieuitwisseling plaats in de kwalitatieve en duurzame koffiecorner of bij een smakelijke lunch. “Vooral de koffiecorner blijkt een belangrijke plek voor contact. Zelfs in de rij voor een Nespresso leer je iets. Je komt niet alleen voor de koffie, maar ook voor kennis."

Werken, leren en inspireren doe je op kantoor met de koffiecorner als centrale ontmoetingsplek

De thuiswerkrevolutie heeft er bij de Italiaans-Nederlandse snoepproducent Perfetti Van Melle voor gezorgd dat ze het kantoor opnieuw zijn gaan waarderen. Juist in de lange periode van afstand houden, herontdekten ze de waarde van de fysieke ontmoeting en ontwikkelden ze een nieuwe manier van werken, zowel thuis als op kantoor. 

Laat je inspireren door Nespresso Professional

Het nieuwe werken: koffie als goede arbeidsvoorwaarde

Raymond de Leeuw, facility service executive bij uitzendbureau Timing maakt van zijn kantoor de ultieme ontmoetingsplek. "Je moet je hier thuisvoelen en je werk kunnen doen. Goede koffie hoort daarbij, het is een arbeidsvoorwaarde."

Duurzaam ondernemen is allang geen hype meer

Als werkgever wil je én goed voor je mensen zorgen én bijdragen aan een duurzame maatschappij. Dus kies je voor koffie die niet alleen lekker is, maar ook duurzaam geproduceerd wordt. Al ruim 30 jaar stelt Nespresso duurzaam ondernemen centraal.

Hybride werken? Wandelen, online feestjes en goede koffie

Hoe ga je als bedrijf om met hybride werken? Bij het Eindhovense McCoy & Partners proberen ze op verschillende manieren mensen thuis en op kantoor met elkaar te verbinden. En een lekkere kop koffie speelt daar een belangrijke rol bij.

Ontdek hoe koffie de wereld veroverde

Duik in de geschiedenis van koffie met Alle Geschiedenis Ooit en Nespresso. Ontdek hoe een nederig plantje uit Ethiopië de wereldgeschiedenis heeft beïnvloed en hoe de toekomst van de koffie eruitziet. Nieuwsgierig?