Maak van je Caribische getaway een culinaire ontdekkingstocht - dit zijn 3 chefs table restaurants op Aruba die je niet mag missen
Aruba heeft niet alleen de allermooiste stranden in het Caribisch gebied, maar ook de beste (fine) dining scene. Dit zijn alvast 3 chefs table restaurants op het One happy island waar je beslist naartoe wil.
Denk je bij Aruba alleen aan hagelwitte stranden met palmbomen en de azuurblauwe zee? Of aan de felgekleurde, historische panden in Oranjestad? Dan is het hoog tijd om (opnieuw) een bezoek aan deze Caribische parel te brengen, want Aruba heeft zoveel meer te bieden. Wist je bijvoorbeeld dat het eiland de hotste fine dining scene in het Caribisch gebied heeft en over maar liefst 9 chefs table restaurants beschikt?
Of je nu op vakantie gaat of een paar weken uit het thuiskantoor ontsnapt om aan het strand te werken, op Aruba maak je hoe dan ook een gastronomische ontdekkingsreis. Internationale masterchefs combineren de smaken van Aruba moeiteloos met internationale trends om een zinnenprikkelende fusionkeuken te creëren.
Dit zijn dé 3 must visit chefs table restaurants op Aruba die je niet mag missen.
Internationale masterchefs combineren de smaken van Aruba moeiteloos met internationale trends om een zinnenprikkelende fusionkeuken te creëren.
Video: Infini
Video: Infini
Dat Aruba zo’n veelzijdig en hoogstaand culinair landschap heeft is niet verrassend. Het eiland huisvest namelijk ruim 90 nationaliteiten en dat zorgt ervoor dat je culinair meerdere keren de wereld rondreist zonder het eiland te verlaten. Op Aruba proef je smaken, combinaties en gerechten die je nergens anders vindt.
Een groeiend aantal jonge, lokale chefs zetten, gewapend met internationale culinaire ervaring, o.m. bij sterrenrestaurants opgedaan, nieuwe initiatieven op. Hierdoor wordt er op Aruba niet alleen volgens de laatste foodtrends gekookt, maar ontstaan de foodtrends niet zelden op het eiland zelf.
3 chef's table restaurants op Aruba die je niet mag missen.
Een exclusieve culinaire reis in paradijselijke sferen? Boek hem hier.
Foto: Restaurant Koal
Foto: Restaurant Koal
Foto: Restaurant Infini
Foto: Restaurant Infini
Foto: Restaurant Ever
Foto: Restaurant Ever
1. Traditionele Arubaans-Aziatische recepten in een strak, modern jasje bij ‘Infini’
Urvin Croes is één van de bekendste lokale chef-koks op het eiland. Hij deed ruimschoots ervaring op bij onder meer het Michelinsterrenrestaurant Grand Restaurant Karel V in Utrecht en opende vervolgens op Aruba het fine dining restaurant White Modern Cuisine.
Hier combineerde hij lokale ingrediënten met internationale kooktechnieken en creëerde hij ware kunstwerkjes. Daarna opende Croes The Kitchen Table by White.
In 2020 besloot de inmiddels bewierookte chef om het over een geheel andere boeg te gooien en verruilde hij zijn twee zaken voor een intiem chefs table restaurant genaamd Infini.
Bij Infini, wat grenzeloze mogelijkheden in de lokale taal Papiaments betekent, biedt Croes een concept waar gasten een 12-gangenbeleving voorgeschoteld krijgen, gevuld met lokale ingrediënten in wat hij een ‘culinair theater’ noemt. Croes is de orkestleider en de open keuken het podium waarop hij zijn culinaire kunsten toont. Er zijn maximaal 21 zitplaatsen dus je bent verzekerd van een exclusief avondje uit.
2. ‘Ever’: een exclusieve culinaire ervaring in een art gallery
Ever is niet alleen de naam van een van Aruba’s beste chefs table restaurants, maar ook van z’n eigenaar en chefkok Ever de Peña.
De in Venezuela geboren De Peña blonk al als jonge student uit in de keuken tijdens zijn opleiding aan het EPI Horeca-instituut op het eiland. Hij werkte vervolgens bij de meest toonaangevende restaurants en resorts op Aruba, alvorens hij zijn vleugels uitsloeg naar vooraanstaande restaurants in Italië en Californië. Hier kon hij zijn passie voor de avant-garde- en fusionkeuken verder ontwikkelen.
In 2023 opende De Peña zijn restaurant ‘Ever’, een klein chefs table restaurant annex kunstgalerie. Hier serveert hij met zijn team een freestyle, fusionmenu van zeven gangen met invloeden uit zowel de Europese en Latijns-Amerikaanse, als de Caribische keuken.
De Peña creëert een zeer intieme sfeer door maximaal 14 gasten per avond toe te laten en geeft ze letterlijk een kijkje in zijn creatieve en innovatieve open keuken.
3. Rising star: Koal
Koal Restaurant is nog een niet te missen hotspot voor een exclusieve dineerervaring op Aruba. De chefkok achter dit concept is een van de rising stars van het eiland, Albert Raven.
Maar Koal is, zoals ze zelf zeggen, ‘a two man operation’, in de eetkamer staat mede-eigenaar en maître d' Tom Rensen. De twee mannen hebben beide een flinke hoeveelheid internationale ervaring op zak, zo leidde Raven culinaire teams in België, de Verenigde Arabische Emiraten, Duitsland en de VS terwijl Rensen front-of-house teams in grote restaurants in zowel Nederland als op Aruba aanstuurde.
In 2022 begonnen zij samen Koal. Koal is gehuisvest in een opvallend monumentaal pand in Oranjestad dat ooit dienstdeed als apotheek.
Elke avond mogen 16 gasten aanschuiven om van ongekende gastvrijheid en een vijfgangenmenu te genieten. Het menu is geïnspireerd op de lokale keuken, maar is ook doordrenkt met internationale invloeden op basis van de ervaringen die Ravens in het buitenland opdeed. Rensen serveert hierbij de prachtigste wijnen en samen zorgen zij voor een unieke culinaire beleving.
Bonustip: Alto Vista Winery
Geen restaurant, wel een ongeëvenaarde culinaire beleving. Want wie had gedacht dat je op een Caribisch eiland een volwaardige wijngaard zou aantreffen?
Op Aruba zijn alle klimaatuitdagingen getackeld en tref je de schitterende Alto Vista Winery & Distillery aan met een volledig circulaire rumdestilleerderij en een uitgestrekt landschap vol wijnranken.
Ga op excursie om meer over de boeiende ontstaansgeschiedenis van de wijngaard te leren en sluit de avond vervolgens in stijl af met een bijzondere wijn- en spijsproeverij.
Wil jij ook zon, zee, strand en dineren op het hoogste niveau combineren?
Kom dan naar Aruba en geniet van culinaire hoogstandjes met een exclusieve chefs table pakketreis.