Ontdek deze verrassende Europese bestemmingen met de Toyota bZ4X

Een zakelijke afspraak over de grens of op avontuur door Europa? Met de elektrische Toyota bZ4X is niets onmogelijk. We vertellen je ook wat de meest EV-friendly bestemmingen zijn voor buiten werk. Van de Noorse fjorden tot aan het onontdekte Luxemburg.

Na pionier te zijn geweest op het gebied van (plug-in) hybrids, is Toyota nu hier met een op maat gemaakte elektrische SUV. De bZ4X is Toyota's eerste volledig elektrische personenwagen. Het ontwerp is extravert en outgoing, en een belangrijke auto voor Toyota’s toekomst. Het mobiliteitsbedrijf heeft namelijk als doel om tegen 2050 CO2 -neutraliteit te bereiken.

Zakelijk reizen

Het is een algemene aanname dat elektrische auto's alleen geschikt zijn voor korte afstanden. Maar dat zijn, net zoals range anxiety (ofwel ‘laadstress’), gevoelens die in het verleden thuishoren. EV’s zijn geen stadsauto’s meer.

Het aantal langeafstandsritten met een elektrische auto is de laatste jaren sterk toegenomen. Ook het aantal laadpalen neemt toe, dus dit gaat het in de toekomst een stuk makkelijker maken.

En dat brengt mogelijkheden met zich mee. Verder reizen, op een duurzame en betrouwbare manier maakt de nieuwe Toyota bZ4X mogelijk. De nieuwe SUV wijst de weg voor een elektrische generatie, met een batterij die je volledige gemoedsrust geeft. Zelfs buiten de gebaande paden en dagelijkse ritten.

Item 1 of 3

Koffiepauze

Een zakelijke afspraak in Antwerpen is geen enkel probleem, maar is er een conferentie in Brussel, Frankfurt of Parijs? Ook dan zit je goed met de nieuwe Toyota. Met de batterij is dat in bijna alle gevallen in één keer te halen. Of, afhankelijk van de temperatuur en rijomstandigheden, met een koffiepauze en snellaadsessie tussendoor. De batterij laad je namelijk in 30 minuten op tot 80 procent.

Ontdek meer van de Toyota bZ4X.

EV Friendly

Grote kans dat de bZ4X als zakelijke auto ook wordt gebruikt tijdens de vakantieperiode. Waardoor je reist met lagere kosten en op een eco-vriendelijke manier. Zeker in Europa is dat tegenwoordig prima te doen.

Langere ritten zijn geen probleem, als je ze af en toe onderbreekt voor een kop koffie, het strekken van de benen en het snelladen van je auto. Het bekende zakenplatform Forbes schreef onlangs over de meest EV-vriendelijke landen in Europa, voor wat betreft de laadpaaldekking, laadprijs en kwaliteit van de wegen. Dat zorgt voor een indrukwekkend lijstje. We geven je een paar suggesties:


Noorwegen – de Fjorden

De Noorse fjorden behoren tot de mooiste natuurwonderen van Europa. Deze reis neemt je mee op kronkelende wegen langs de fjorden, met adembenemende uitzichten bij elke bocht. Hoogtepunten langs de route zijn Bergen, een charmante havenstad die bekend staat om zijn kleurrijke huizen. Flåm, een klein dorpje aan de voet van de berg Aurland. En Geirangerfjord, die met zijn spectaculaire watervallen op de UNESCO Werelderfgoed lijst staat.

Geirangerfjord, Noorwegen. Foto: Till Daling.

Aurlandsvangen, Noorwegen. Foto: Robert Bye

Matterhorn, Zwitserland. Foto: Chris Holgersson.

Matterhorn, Zwitserland. Foto: Chris Holgersson.

Zwitserland

Tijdens deze roadtrip wacht er om elke hoek een ansichtkaart. Zwitserland zit vol met EV-oplaadpunten en deze reis wordt geprezen als 'de eerste roadtrip ter wereld voor elektrische voertuigen’, van Bazel naar Appenzell. Reis 1.600 km en bekijk 22 glinsterende meren, bruisende steden, vijf indrukwekkende bergpassen, geweldige steden zoals Genève, 12 UNESCO-Werelderfgoedlocaties en nog veel meer. Waaronder de Matterhorn in Zermatt en de zesde-eeuwse abdij van Saint Maurice.

Duitsland – Romantische Strasse

De Romantische Strasse is één van de bekendste routes van Europa, en dat is niet voor niets. Deze schilderachtige route van 460 kilometer lang, slingert zich een weg door het hart van Beieren, langs sprookjesachtige kastelen en charmante dorpjes. Hoogtepunten langs de route zijn kasteel, het extravagante paleis van koning Ludwig II. Rothenburg ob der Tauber, een pittoresk stadje vol historische gebouwen en Garmisch-Partenkirchen, een beroemd skigebied in de Beierse Alpen. Je ervaart deze route het best in vijf dagen.

Kasteel Neuschwanstein, Duitsland. Foto: Vinay Chavan.

Kasteel Neuschwanstein, Duitsland. Foto: Vinay Chavan.

Gent, Belgie. Foto: Christian Lue.

Gent, Belgie. Foto: Christian Lue.

België - Luxemburg

Of hou het iets dichterbij. Deze route begint in het beroemde centrum van Gent en voert je door de historische steden van België, waardoor je genoeg mogelijkheden hebt om te stoppen en de cultuur te bewonderen. Na het verlaten van België zet je de reis voort naar Luxemburg. Het verrassend diverse land, dat vaak over het hoofd wordt gezien ten gunste van zijn grotere buren, staat vol met prachtige landschappen en pittoreske kastelen. Zoals het kasteel van Vianden op drie kwartier rijden van de stad Luxemburg en Bourscheid, wat ’s avonds prachtig verlicht wordt.

Item 1 of 3

All Wheel Drive

Dit alles doe je in het opvallende en robuuste ontwerp van de bZ4X. De auto ziet er indrukwekkend uit en voelt ook zo, zeker als je er eenmaal in zit, maar dat betekent dat er ook voldoende ruimte is, wat de aantrekkingskracht voor iedereen met een gezin benadrukt. Er is een royale 452 liter om mee te spelen in de kofferbak voordat je erover nadenkt om de achterbank neer te klappen.

De bZ4X ziet er niet alleen uit alsof hij handig is in de wintermaanden als er sneeuw of ijs in de buurt is, hij is dat ook. Waar veel EV's normaal gesproken moeite hebben met ijzige of andere uitdagende ondergronden, zijn de bestemmingen hierboven geen enkel probleem met bZ4X’ all wheel drive.

Boek nu een proefrit.