Hoe ga je slim om met hybride werken? Zo pakken deze 5 ondernemers het aan

De pandemie heeft voor veel bedrijven de manier van werken voorgoed veranderd. Hybride werken is de toekomst. Hoe gaan ondernemers daarmee om? En wat heeft dat voor invloed op hun wagenpark?

BusinessInsider spreekt erover met vijf ondernemers: Volker Ruitinga van Vertico, een bedrijf in 3D-betonprinten; Sarah Glasbergen van trouwwebsite ThePerfectWedding.nl; Roos Aduagyei van Trickle, een vacaturesite voor anoniem solliciteren; Jochem Terlunen van softwarebedrijf Scherpthe, leverancier van slimme ERP bedrijfssoftware voor de maakindustrie en Ellyne Bierman van Reflower, een bedrijf in abonnementen op kunstbloemen.

Momenteel is er weer het advies om zo veel mogelijk thuis te werken. Hoe gaan jullie daarmee om? 

Volker Ruitinga van Vertico: "In dit aspect ben ik redelijk traditioneel. Ik ben gewoon niet zo'n fan van thuiswerken. Aan het begin van de pandemie hadden we als team besloten deels thuis te werken, in ploegen. De helft maandag, woensdag, vrijdag. De andere helft dinsdag en donderdag. Daardoor hebben we veel contact misgelopen. Ik weet dat het aan mij ligt hoor, waarschijnlijk werkt het voor veel mensen wel. Maar ik ken gewoon te veel jongens die onder werktijd naar de sportschool gaan en boodschappen doen."

Sarah Glasbergen van ThePerfectWedding.nl: "Oh, wij zien wel de voordelen van thuiswerken. Dat je tussendoor kan sporten kan mensen helpen met een gezonde werk-privébalans. Al geloof ik ook wel dat het nodig is om elkaar af en toe te zien. Door brainstorms word je weer enthousiast over je werk en bedenk je nieuwe dingen."

Ellyne Bierman van Reflower

Ellyne Bierman van Reflower

Jochem Terlunen van Scherpthe

Jochem Terlunen van Scherpthe

Roos Aduagyei van Trickle

Roos Aduagyei van Trickle

Sarah Glasbergen ThePerfectWedding.nl

Sarah Glasbergen ThePerfectWedding.nl

Volker Ruitinga van Vertico

Volker Ruitinga van Vertico

Item 1 of 5

Ellyne Bierman van Reflower

Ellyne Bierman van Reflower

Jochem Terlunen van Scherpthe

Jochem Terlunen van Scherpthe

Roos Aduagyei van Trickle

Roos Aduagyei van Trickle

Sarah Glasbergen ThePerfectWedding.nl

Sarah Glasbergen ThePerfectWedding.nl

Volker Ruitinga van Vertico

Volker Ruitinga van Vertico

Ellyne Bierman van Reflower: "Ik denk dat ik de komende tijd meer op mijn kantoor ga werken. Bij mij loopt werk en privé zo door elkaar, ik wil dat thuis weer echt thuis wordt."

Glasbergen: "Wij hadden eerst een heel leuk kantoorpand, maar dat hebben we stopgezet toen het meer dan een jaar leeg stond. We hebben zo veel als we konden thuis gewerkt, omdat we willen dat Nederland zo snel mogelijk van de coronacrisis af is, vooral omdat de pandemie veel invloed heeft op de trouwbranche. Inmiddels huren we een ander kantoorpand, maar die ruimte is veel kleiner. We zijn er gemiddeld twee à drie dagen per week. Iedereen kan zelf een beetje kijken welke dagen, daar maken we een rooster voor."

Heeft de pandemie invloed op jullie auto's van de zaak? 

Glasbergen: "We hebben vijf auto’s van de zaak. Die verzekeringen zijn nog hetzelfde. We hebben nog steeds accountmanagers die afspraken hebben buiten de deur. Dus dat is eigenlijk niet zo heel veel gewijzigd.” 

Bierman: "Ja, ik ben door de pandemie anders gaan nadenken over een auto van de zaak. Ik was eigenlijk van plan om een bestelbus op de zaak te leasen, maar ik zit naast een autoverhuurbedrijf met m’n nieuwe kantoor, en eigenlijk heb ik helemaal niet elke dag een auto nodig. Bij dat bedrijf kan ik voor 47 euro per dag een busje huren. Het is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor het milieu. Er zijn genoeg auto’s. Delen is beter dan alles maar zelf hebben."

Roos Aduagyei van Trickle: "We hebben geen auto van de zaak. Uiteindelijk zou dat heel leuk zijn. We geven ook trainingen bij bedrijven over diversiteit en inclusie op de werkvloer. Dus een leuke elektrische auto om naar trainingen toe te rijden zou wel ideaal zijn. We nemen ook best veel spullen mee. Dus in de toekomst zou dat heel leuk zijn, voor als we buiten Amsterdam trainingen geven."

Bij Interpolis kun je een zakelijke autoverzekering afsluiten. Met een zakelijke autoverzekering verzeker je schade die je met je bedrijfsauto veroorzaakt. Hebben jullie je autoverzekeringen gewijzigd door de pandemie? 

Glasbergen: "In de lockdown stonden onze auto’s van de zaak stil. We dachten dat het geen maanden zou duren, dus daarom hebben we ook geen wijzigingen gedaan in het pakket."

Ruitinga: "We gaan nu één auto op de zaak zetten, mijn oude auto. Een soort deelauto. Of we daar andere dingen voor moeten regelen qua verzekeren? Dat weet ik nog niet." 

Jochem Terlunen van Scherpthe: "Wij hebben het allemaal geregeld met een leasemaatschappij. We zien wel dat het aantal ritjes is teruggelopen, dus dat gaan we even in de gaten houden. Misschien dat het in de toekomst too much is dat iedereen een eigen auto heeft en dat we meer gaan delen." 

Meer weten over de zakelijke autoverzekering van Interpolis? 

Heb je een auto van de zaak? Het kan gebeuren dat je per ongelijk schade veroorzaakt aan andere voertuigen met je bedrijfsauto. Of dat je auto wordt gestolen. Het kan ook gebeuren dat iemand tegen jou aan rijdt. Met de zakelijke autoverzekering van Interpolis kun je je hier tegen verzekeren. Kijk hier voor meer informatie.