In Zelfverzekerd Ondernemen volgen we ondernemers met een risicovolle business. Aan welke gevaren staan hun mensen dagelijks bloot? Welke preventieve maatregelen ze nemen en hoe ze zich zo goed mogelijk verzekeren voor het geval dat het toch mis gaat? Met hun inzichten en ervaring in risicobeheersing inspireren we jou om ook veilig duurzaam te ondernemen.
Stalen zenuwen: voor dit werk mag je geen hoogtevrees hebben
Met werken op meer dan 100 meter hoogte, wind die om je oren suist en kleine ruimtes, is het onderhouden van windmolens een risicovol beroep. Hoe voorkom je dat mensen bekneld raken, vallen of in paniek raken? We spreken oprichter en CEO van Iver Wind, Sjoerd Bartlema, over de uitdagingen en gevaren die komen kijken bij dit spannende werk en waarom het in 25 jaar toch nog nooit is misgegaan.
Zo ziet nachtelijk onderhoud op het spoor eruit: één misstap kan fataal zijn
Ze werken onzichtbaar in de nacht, maar zijn van grote betekenis: de mensen die het spoor onderhouden, zorgen ervoor dat wij dagelijks veilig met de trein kunnen reizen. Daarbij riskeren ze hoogspanningsgevaar, valpartijen en botsingen met treinen. In deze aflevering interviewen we Tjark de Vries – directievoorzitter van Strukton Rail Nederland – over hoe zijn duurzame onderneming hun mensen zo goed mogelijk beschermt.
Deze duikers repareren onze dijken: ‘Je kunt zo een sluis ingezogen worden’
Als we in de vroege ochtend het terrein van de Zuidersluis in het Noordzeekanaal oplopen, zijn de beroepsduikers van Wals Diving & Marine services al druk in weer. Hoe ziet een dag van deze specialisten met dit bijzondere beroep eruit? Wij interviewen vandaag oprichter en CEO Cor Wals over zijn jarenlange ervaring in deze sector en hoe hij zijn personeel tegen mogelijke risico’s beschermt. En dat is nodig, want vorig jaar nog stierf er een beroepsduiker – van een ander bedrijf – na een noodlottig bedrijfsongeval. Desondanks is de sector de afgelopen jaren een stuk veiliger geworden.
Heb jij inzicht in jouw risico’s?
Kijk op interpolis.nl/zakelijk voor de meest voorkomende risico’s in bouw, horeca en zakelijke dienstverlening.