Verhoog het werkgeluk

van je collega's

Hoe je werkgeluk verhoogt met de inrichting van het kantoor

Kantoor biedt toch iets wat we thuis niet hebben: fijne contactmomenten met collega’s, de ruimte om samen een lastige uitdaging te tackelen en de perfecte setting om die potentiële klant kennis te laten maken met het bedrijf.

Interieurarchitect Michou van Gennip deelt tips om jouw kantoor te upgraden tot die werkplek waar je elke dag met een glimlach aanschuift.

Hoe verhoog je werkgeluk op kantoor?

Gezonde en gelukkige collega’s: dat wil je toch? Dan is het tijd om stil te staan bij het thema werkgeluk. Wist je dat werkgeluk niet alleen bijdraagt aan het geluk van je collega’s? Het heeft ook een positief effect op je bedrijfsvoering, zorgt ervoor dat collega’s langer in dienst blijven en maakt van je collega’s ambassadeurs van je merk. Gelukkige medewerkers boosten dus jouw bedrijfsvoering én wervingsactiviteiten. Werkgeluk is simpelweg een vereiste voor een gezonde organisatie.

Breng je medewerkers samen

Met goede koffie krijg je je collega’s weer naar kantoor

Volgens organisatiepsycholoog Kilian Wawoe vindt de informatieuitwisseling niet meer plaats in de relaxruimtes met pingpongtafels, maar in de kwalitatieve en duurzame koffiecorner of bij een smakelijke lunch. “Vooral de koffiecorner blijkt een belangrijke plek voor contact. Zelfs in de rij voor een Nespresso leer je iets. Je komt niet alleen voor de koffie, maar ook voor kennis."

Werken, leren en inspireren op kantoor met de koffiecorner als centrale ontmoetingsplek

De thuiswerkrevolutie heeft er bij de Italiaans-Nederlandse snoepproducent Perfetti Van Melle voor gezorgd dat ze het kantoor opnieuw zijn gaan waarderen. Juist in de lange periode van afstand houden, herontdekten ze de waarde van de fysieke ontmoeting en ontwikkelden ze een nieuwe manier van werken, zowel thuis als op kantoor. 

Ontdek hoe koffie de wereld veroverde

Duik in de geschiedenis van koffie met Alle Geschiedenis Ooit en Nespresso. Ontdek hoe een nederig plantje uit Ethiopië de wereldgeschiedenis heeft beïnvloed en hoe de toekomst van de koffie eruitziet. Nieuwsgierig?