‘The Eclectic Gamechanger’

Videoserie voor Porsche Taycan

De campagne

Doelstelling

Brand awareness en -engagement door middel van content consumption en bereik bij de innovatieve ondernemersdoelgroep van de Porsche Taycan. Daarin zijn onder andere de 'Rising Females' en 'New Creative Elite' belangrijk.

Secundair moest de campagne daarnaast zorgen voor landingen op de landingpage van de Porsche Taycan met het oog op proefritten.

Oplossing

Bi Studios ontwikkelde in samenwerking met Porsche voor de introductie van het nieuwe elektrische model de ‘Taycan’ de videoserie ‘The Eclectic Gamechanger’. De Porsche Taycan is namelijk ‘supersportscar’ én ‘daily driver’.

Deze tegenstelling in de auto als supersportscar én daily driver zochten we ook op bij ondernemers als Ron Simpson (The Avocado Show), Mark de Lange (Ace & Tate) en José Woldring (The Media Nanny). We interviewden ze over de tegenstellingen die ze bij zichzelf zien in hun ondernemerscarrière en in hun privéleven. Daarin komt het eerste elektrische model van Porsche op een hele natuurlijke manier naar voren. 

Resultaat

Door van VIDEOS zowel lange versies te embedden in Multi Media Pages als korte versies via instream en outstream aan te bieden zorgen we voor veel bereik en hoge uitkijkratio’s 


55%
COMPLETION RATE

2M+
NATIVE IMPRESSIONS

300K
VIDEO STARTS

10K+
CLICKS NAAR PORSCHE

17K
ARTICLE READS

Resultaat

De campagne heeft in de eerste plaats gezorgd voor een bereik onder de beoogde doelgroep. Maar echt opvallend was de grote brand engagement via de content die valt af te lezen uit de 17.000 article reads (3x hoger dan de benchmark) en 300.000 video starts.

Tot slot heeft de content-serie ook gezorgd voor meer dan 10.000 landingen op de pagina's van Porsche.


Jasper Koek, PR- en contentmanager Porsche.

Jasper Koek, PR- en contentmanager Porsche.

Jasper Koek, PR- en contentmanager Porsche.

Lees het interview met Jasper Koek, PR- en contentmanager van Porsche Nederland (Pon Automotive) en leer meer over het belang van branded content voor merken en producten waarover de doelgroep niet dagelijks beslist.